Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@07:27:41 GMT

بانوان میبدی با پخت سمنوی نذری به پیشباز نوروز رفتند

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۲۶۴۲۷

بانوان میبدی با پخت سمنوی نذری به پیشباز نوروز رفتند

یزد - ایرنا - بانوان میبدی بر اساس یک سنت هرساله با پخت سمنوی نذری در آخرین روزهای زمستان به پیشباز نوروز رفتند.
به گزارش ایرنا، پخت سمنو که یکی از هفت سین سفره نوروز و از آئین های سنتی ایرانیان است هر ساله با نزدیک شدن به شروع سال نو در شهرهای مختلف ایران رونق می گیرد.

سمنوی پخته شده به دست بانوان در خانه ها زینت بخش سفره های هفت سین و به عنوان یکی از سین های این سفره سمبل خیر و برکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این غذای خوشمزه و مقوی از جوانه گندم و آرد تهیه می شود و بدون اینکه شکر یا ماده شیرین دیگری به آن اضافه شود، طعمی شیرینی دارد و پخت آن زمان و زحمت زیادی می طلبد.
اعظم موحدی از بانوان ورزشکار میبد که هر سال با همکاری بانوان دیگر و خواهرش پخت سمنوی نذری درخانه آنها انجام می گیرد به گزارشگر ایرنا گفت: برای پخت سمنو به ازای هر کیلو جوانه گندم چهار کیلو آرد سفید استفاده می شود تا سمنو طعم شیرینی و مناسبی داشته باشد.
وی با توجه به تجربه ای که در 15 سال سمنو پزی به دست آورده، افزود: در ابتدا جوانه گندم را در آب می ریزند تا خیس شود و بعد از آن با گذاشتن سبد بر روی یک قابلمه و توری روی آن جوانه گندم را صاف می کند این عمل دو تا سه بار تکرار می شود تا شیره جوانه گندم بدون پوست به دست بیاید.
موحدی ادامه داد: آرد هم در آب ریخته و صاف می شود و بعد از ریختن شیره جوانه و آرد گندم در دیگ بزرگ مسی، شعله گاز را روشن می کنیم، شعله باید به اندازه ای باشد که دیگ ته نگیرد.
وی گفت: در زمان پخت که 24 ساعت طول می کشد در ابتدا باید مرتب مواد را هم زد تا به جوش آید که اگر هم زده نشود مواد ته می گیرد و بعد از جوش آمدن، هم زدن کمتری نیاز دارد اما باید مواظب بود تا ته نگیرد.
موحدی در ادامه اظهار داشت : بعد از هفت تا هشت ساعت، مواد سمنو تغییر رنگ می دهد و آب آن کم می شود که باید آب به آن اضافه کرد تا بجوشد و این آب اضافه کردن تا اتمام مرحله پخت که تقریبا 24 ساعت طول می کشد به طور مرتب انجام می گیرد و با جوشیدن به خودی خود شیرین می شود.
وی با اشاره به اینکه سمنو را بعد از خاموش کردن شعله آتش به مدت 4 تا 5 ساعت دم می گذارند گفت: شکر یا سایر مواد افزودنی شیرین به سمنو افزوده نمی شود و تنها بادام به مواد اضافه می شود که افزودن آن به مواد هم سه تا چهار ساعت مانده به اتمام زمان پخت است.
لیلا موحدی دیگر بانوی مشارکت کننده در پخت سمنو نیز توضیح داد: در پخت سمنو که به نذری حضرت زهرا(س) معروف است، دعا برای برکت و شفای بیماران انجام می گیرد و رعایت نکاتی مانند پختن سمنو زیر نور مهتاب، نیامدن افراد دارای عذرشرعی به خصوص جنابت بر سر پخت آن و به صدا در آمدن سه اذان در هنگام پخت و .... ضروری است.
وی افزود: پخت سمنوی نذری را از سالها قبل خواهرم به تنهایی انجام می داد که با افزایش مشارکت و استقبالی که از آن صورت گرفت میزان مواد برای پخت هر سال افزایش یافته و بانوانی دیگری نیز در پخت آن مشارکت می کنند.
در شهرستان میبد در سالهای اخیر پخت سمنو رواج خاصی دارد به گونه ای که برخی بانوان با پخت آن به عنوان یک ماده مقوی و سرشار از ویتامین در ایام سال به درآمد زایی می پردازند .
مرکز شهرستان 104هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
9934/ 6014/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نوروز 98 سمنوپزان ميبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۲۶۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • خسارت شدید سیلاب به اراضی گندم روستاهای شهرستان دهلران
  • گره اندر گره
  • خریدار بیش از ۸۵۲ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تقدیر از کارگران میبدی