Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@00:58:52 GMT

سمنوپزان در بروجرد؛ آئینی به قدمت یک قرن

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۳۹۸۶۷

سمنوپزان در بروجرد؛ آئینی به قدمت یک قرن

به گزارش ایکنا از لرستان، صدای پای نوروز شنیده می‌شود، فقط چند روز تا رسیدن سالی نو باقی مانده و کم‌کم سین‌های سفره هفت‌سین برای کنار هم گذاشتن مهیا می‌شوند تا بار دیگر سفره‌ای به وسعت با هم بودن و مهربانی در خانواده‌ها گسترده شود.
این روزها شهر حال و هوای دیگری دارد، هیاهو و شلوغی بازار نوید رسیدن نوروز را می‌دهند و هر یک از افراد در تلاش و تکاپو هستند تا قبل از سال نو خریدهای لازم را انجام دهند و سفره هفت‌سین نوروز را بار دیگر چیده و با دیدن هر یک از سین‌های سفره هفت‌سین که نمادی خاص هستند به استقبال بهار بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سمنو یکی‌از سین‌های سفره هفت سین است که نماد رویش دوباره گیاهان و سنبل برکت است که این ماده خوراکی از جوانه گندم و آرد تهیه می‌شود، سمنو در بسیاری از شهرهای کشور طبق آداب و رسوم خاصی برای نوروز آماده می‌شود و در شهرستان بروجرد نیز پخت سمنو به بیش از یک قرن برمی‌گردد.
انگار نام سمنو با نوروز عجین شده و تنها در ایام نوروز از سمنو به‌عنوان یکی‌از سین‌های نوروز استفاده می‌شود اما این ماده غذایی بسیار خوشمزه و مفید بوده و به‌دلیل این که از جوانه گندم تهیه می‌شود مصرف آن به بسیاری از افراد توصیه می‌شود.
سمنو را از جوانه گندم تهیه می‌کنند، گندم‌هایی با کیفیت خوب از مدت‌ها قبل شسته و خیسانده می‌شوند و بعد از جوانه زدن آن‌ها را کوبیده یا چرخ می‌کنند و در دیگ‌های بزرگ می‌ریزند و ساعت‌ها جوانه گندم و آرد را در دیگ هم می‌زنند تا یک سمنوی شکلاتی رنگ و شیرین تهیه شود.
اما پخت سمنو در بروجرد حال و هوای دیگری دارد، این روزها در بازار بروجرد دیگ‌هایی پُر از سمنو روی چرخ دستی‌هایی برای خرید مردم وجود دارد تا شهروندان پس‌از خرید مایحتاج از بازار، سین دیگری را برای سفره هفت‌سین خریداری کنند.
هرچه به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم عطر و بوی سمنو در کوچه‌های قدیمی بروجرد بیشتر به مشام می‌رسد، گرچه در بسیاری از شهرها سمنو تهیه می‌شود اما سمنوی بروجرد ناب و متفاوت است و سمنوی بروجرد به بسیاری از شهرهای کشور فرستاده می‌شود.
در گذشته‌ها سمنو در منازل و توسط اعضای خانواده و فامیل تهیه می‌شد و علاوه‌بر استفاده سمنو در ایام نوروز، در بسیاری از مراسم‌های مذهبی به‌عنوان نذری درست می‌کردند اما امروزه سمنو در بسیاری از کارگاه‌ها و به مقدار قابل‌توجهی پخته می‌شود و در بیشتر ایام سال مصرف می‌شود.
اعظم همتی، از جامعه‌شناسان بروجردی، گفت: قدمت پخت سمنو در شهرها متفاوت است و در بروجرد قدمت این آیین سنتی به بیش از یک قرن برمی‌گردد.
وی اضافه کرد: گندم نماد رویش است و سمنو نیز از جوانه گندم تهیه می‌شود و در گذشته‌های دور پخت سمنو توسط اعضای فامیل انجام می‌شد و امروز سمنو بیشتر در کارگاه‌ها تهیه می‌شود.
به گفته وی سمنو در گذشته بیشتر توسط بانوان و در مناسبت‌های مذهبی و نوروز تهیه می‌شد اما امروزه سمنو در کارگاه‌های مخصوص تولید سمنو تهیه و وارد بازار می‌شود.
منبع: بازتاب بروجرد

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان فرهنگی پخت سمنو بروجرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی صبا را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، سید محمد ناظم رضوی درباره آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی صبا عنوان کرد: مسائل حقوقی این پروژه رفع شده‌اند و در حال حاضر با توجه به اینکه این فضا سال‌ها بلااستفاده مانده است، برای بازنگری طرح مشاور گرفته شده است.

وی افزود: مشاور میزان کار باقی‌مانده و تکمیل بخش‌هایی که در گذشته نیمه کاره مانده یا حتی به مرور زمان نیاز به بازنگری دارند و به نوعی نیاز است بخش‌هایی را مجدد به صورت ویژه طراحی کنند را برآورد می‌کند.

رضوی با اشاره به اینکه منطقه ۷ به عنوان مجری در این پروژه نقش خواهد داشت، گفت: به احتمال بسیار قوی طی ماه‌های اخیر کار اجرای عملیاتی این پروژه را انجام خواهیم داد، بودجه‌ای هم برای این امر در نظر گرفته شده است. شهرداری منطقه ۷ نیز عملیات اجرایی پروژه را عهده‌دار خواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر تمام بخش‌ها و شریک سرمایه‌گذار به تعهدات خود عمل کنند، به احتمال بسیار قوی تا پایان ۱۴۰۳ می‌توانیم بخش فرهنگی و تجاری را توأمان راه‌اندازی کنیم.

بر اساس گزارش سایت شهر، وی در پایان گفت: امیدوارم امسال اتفاقات خوبی را با دستور شهردار و بخش‌های مختلف مدیریت شهری برای شروع قسمت پایانی و تکمیل فاز بهره‌برداری شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۵ مراسم عزاداری شهادت امام صادق(ع) در کردستان برگزار شد
  • ۷۵ مراسم شهادت امام صادق(ع) در کردستان برگزار شد
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • تصاویری دیدنی از زنده شدن آبشار‌های کوه معروف بیستون (فیلم)
  • گره اندر گره
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • دانشگاه تهران مأمور تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز شد
  • ارگ زیبای بم، نمادی از قدمت ایران زمین+ فیلم
  • مقیمی: مأموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد