Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@00:56:09 GMT

سین‌های پرخاصیت| خواص خوردنی‌های عید نوروز را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۹۶۹۳

بخشی از نوروز برای خیلی از ما ایرانی‌ها در هفت‌سین سفره عید خلاصه می‌شود، این هفت‌سین با در نظر گرفتن اینکه هر کدام از سین‌های آن نمادهای متفاوتی در آداب و رسوم ایرانی‌ها بوده‌اند. آفتاب‌‌نیوز : در طب سنتی سین‌های خوراکی سفره هفت‌سین شامل سنجد، سماق، سمنو، سرکه، سیر و سیب علاوه بر نمادها و معانی که دارند، خواص دارویی جالبی هم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سنجد، مقوی برای معده و بدن
میوه خشک سنجد قابض است. به همین جهت در درمان اسهال سودمند است. آرد میوه سنجد به علت داشتن مقدار زیادی قند، در درمان اسهال به کار می‌رود. آرد گوشت، پوست وهسته سنجد مقوی معده و بدن است. از همین رو می‌توان آرد تمام میوه آن را با کمی شیره انگور در شیر حل کرد. همچنین میوه سنجد سرشار از ویتامین‌های A و B و کمی ویتامین K است.
سماق، ضد گلودرد
رنگ میوه سماق قرمز و قهوه‌ای و طعم آن گس است. البته پس از رسیدن، طعم آن ترش می‌شود.‌ در تمام قسمت‌های گیاه تانن به مقدار فراوان وجود دارد و به همین علت قابض و پاک کننده معده است و از انواع اسهال حاد و مزمن و خونریزی معده جلوگیری می‌کند. البته میوه تازه و نرسیده سماق سمی است، اما از گرد میوه رسیده به عنوان چاشنی غذا استفاده می‌شود. غرغره جوشانده سماق در درمان ورم گلو مؤثر است و همچنین روی محکم شدن لثه‌ها اثر می‌گذارد.
سمنو، غذای ضد پیری
عنصر اصلی سمنو، جوانه گندم است. جوانه گندم هم حاوی ویتامین‌های B و E، پروتئین، مواد معدنی، فیبر و مواد مفید دیگر است. در گندمی که جوانه می‌زند، علاوه بر اینکه تمام این مواد به طور کامل حفظ می‌شود، بلکه جوانه زدن تغییرات شگفت آوری در آن ایجاد می‌کند که در نتیجه، ویتامین‌ها و مواد حیاتی گندم به مقدار زیادی افزایش پیدا می‌کند. اسیدهای نوکلییک RNA و DNA که به فراوانی در جوانه گندم وجود دارند در جلوگیری از پیری سلول‌ها بسیار موثرند. همچنین سلنیم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون مؤثر است.
سرکه، درمان کبودی دور چشم
سرکه فرآورده مفید انگور است که تحت اثر مخمری به دست می‌آید. سرکه نه تنها طعم مطبوعی به غذاها می‌دهد بلکه هضم بسیاری مواد غذایی از جمله گوشت را آسان می‌کند.
مالیدن سرکه به محل نیش زنبور، پشه و سایر حشرات مفید است و برای التیام زخم‌ها و تاول بی‌نتیجه نیست. همچنین مخلوط کمی سرکه و عسل می‌تواند کبودی دور چشم را برطرف کند. نسبت یک به سه سرکه و گلاب نیز محلول خوبی برای پوست می‌سازد.
سیر، پزشک طبیعی
علاوه بر آنکه سیر به صورت خام، پخته یا ترشی مصرف می‌شود، در طب و داروسازی نیز استفاده‌های زیادی دارد. سیر اثر ضدعفونی‌کننده، اشتها آور، پایین آورنده فشارخون، چربی و کلسترول بد دارد. همچنین در معالجه اسهال، سردرد و سرگیجه مؤثر است. البته مالیدن سیر به پوست سر و خوردن سیر تازه، موی تازه می رویاند و منگنز موجود در آن موجب می‌شود موهای سفید شده بریزند و موی سیاه به جای آن‌ها بروید. ماسک سیر رنده شده و عسل نوعی لایه بردار پوست و از بین برنده جوش و لک صورت است.
سیب، نماد سعادت و سلامتی
سیب یکی از خوراکی‌های خوشمزه و البته پرخاصیت سفره هفت‌سین است. خوردن یک عدد سیب در روز، بیماری‌ها را از بدن انسان دور می‌کند. این میوه با دفع اسیداوریک، درمان خوبی برای مبتلایان به روماتیسم، درد مفاصل و نقرس است. سیب ترشحات غدد، بخصوص بزاق و ترشحات معده را تقویت و به هضم غذا کمک می‌کند.
کسانی که از ناراحتی معده رنج می‌برند، برای هضم آسان‌تر می‌توان آن را به صرورت رنده و پخته درآورد. البته تویه شده برای درمان یبوست و تنبلی روده و کبد سیب رسیده با پوست خورده شود. ‌
منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سفره هفت سین سنجد سماق سمنو سرکه سیر سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۹۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور درباره مصرف قارچ های سمی هشدار داد و از مردم و طبیعت گردان خواست به هیچ وجه این قارچ ها را مصرف نکنند.

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری در گفت‌وگو با ایسنا درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ‌ها سمی هستند. برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ به ایسنا گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

٢٣٣٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902629

دیگر خبرها

  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • خواص روغن اسطوخودوس (فیلم)
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • گره اندر گره
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مربای ریواس ؛ یک مربای بهاری، پرخاصیت و مقوی + طرز تهیه