Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@08:05:48 GMT

راهکاری برای کاهش دردهای پس از زایمان

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۲۰۶۴

راهکاری برای کاهش دردهای پس از زایمان

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک تحقیق تاثیر استفاده از کپسول جوانه گندم را در کاهش دردهای پس از زایمان بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، «پس‌درد زایمان»؛ یکی از مشکلات دوران پس از زایمان است که تسکین آن می‌تواند موجب تعامل بهتر مادر و نوزاد و همچنین بهبود شیردهی شود.

در دوران شیردهی استفاده از برخی داروها محدودیت‌هایی دارد و گیاهان دارویی می‌توانند به دلیل عوارض کم‌تر و پذیرش بیشتر، برای کاهش پس‌دردهای زایمانی مفید باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به خاصیت ضد التهابی جوانه گندم، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک مطالعه تاثیر جوانه گندم را بر شدت پس درد زایمان مورد بررسی قرار دادند.

این تحقیق با روش کارآزمایی بالینی دو سوکور شاهددار،  بر روی 90 زنی که زایمان طبیعی کرده  و دو ساعت از زایمان آن‌ها گذشته بود و از پس‌درد زایمانی متوسط تا شدید شکایت داشتند، انجام شد. این افراد به صورت تصادفی در دو گروه 45 نفری جوانه گندم و دارونما قرار گرفتند. در گروه مداخله به مدت 48 ساعت هر شش ساعت یک بار یک عدد کپسول 500 میلی گرمی جوانه گندم و در گروه کنترل کپسول دارونما داده شد.

یافته‌ها نشان داد که دو گروه از نظر شدت درد قبل از مداخله با هم تفاوتی نداشتند. میزان کاهش شدت پس‌درد در افراد با درد متوسط در دو گروه به طور معنی‌داری کاهش یافت اما این کاهش در مقایسه دو گروه اختلاف معنی داری نداشت، ولی کاهش شدت پس‌درد در نمونه‌های با درد شدید، در گروه جوانه گندم به طور معنی‌داری بیشتر بود. همچنین نتایج نشان داد که تعداد کپسول‌های مفنامیک اسید مصرف شده در گروه جوانه گندم به طور معنی‌داری کم‌تر بود و هیچ عارضه جانبی نیز گزارش نشد.

با توجه به نتایج به‌دست آمده، پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: به نظر می‌رسد کپسول جوانه گندم به عنوان یک گیاه دارویی سبب کاهش شدت پس‌دردهای شدید زایمان می‌شود. با توجه به این‌که عوارض جانبی با استفاده از آن در گزارش حاضر دیده نشد، توصیه می‌شود که بعد از زایمان به منظور کاهش پس‌دردهای زایمانی مورد استفاده قرار گیرد. 

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «تاثیر کپسول جوانه گندم بر شدت درد بعد از زایمان در بیمارستان مهدیه شهر تهران» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و صدیقه امیرعلی اکبری نوش آبادی، شهناز ترک زهرانی و ملیحه نصیری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انجام آن مشارکت داشتند.

انتهای پیام 

 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جوانه گندم زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جوانه گندم معنی داری دو گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۲۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی

به گزارش جام جم آنلاین البرز،شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت:هفته ملی ماما با شعار هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت از ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و جامعه مامایی در ارتقای شاخص‌های رشد جمعیت و زایمان طبیعی در استان تلاش‌های زیادی انجام داده است.

دکتر صیادی خاطر نشان کرد در سال گذشته بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در استان انجام شده است و زایمان طبیعی در مادران ایرانی فرزند اول با رشد ۲/۳ درصدی همراه بوده است.

رییس دانشگاه افزود: استان البرز در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی رتبه ۲ کشوری را دارد و در سال گذشته این شاخص رشد داشته است.

وی با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی به ازای هر دو مادر باید یک ماما وجود داشته باشد گفت: خوشبختانه این شاخص در تمامی بیمارستان‌های استان که زایشگاه دارند رعایت شده است و فقط بیمارستان کمالی با این استاندارد کمی فاصله دارد و یکی از اولویت‌های دانشگاه در ارتقا جامعه مامایی افزایش تعداد ماما شاغل در بیمارستان کمالی است که به شاخص جهانی استاندارد برسیم.

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • برخی از فرهنگیان هدیه روز معلم دریافت نکردند
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل